Klassieke Concerten Pepingen

Een muzikaal idee van “Kunst in Pepingen” in de reeks:
“Jong aanstormend muzikaal talent”

BRUXELLO,
Brussels Cello Quartet


Diego Amaral Coutinho (Brazilië, Fortaleza)
Elisabeth Sturtewagen (België, Galmaarden)
Elvira Serrano Rivas (Spanje, Ciudad Real)
Stann Duguet (Frankrijk, Vogezen)

 

In de abdijkerk van Bellingen
Zaterdag 19 november 2016
19u30 

Dit concert wordt u gratis aangeboden door het gemeentebestuur van Pepingen.

Aangezien de plaatsen beperkt zijn, is het best uw deelname vooraf te melden:
info@kunstinpepingen.be of via www.kunstinpepingen.be
Inlichtingen: 0475 906 400 of 02 356 08 45

UITREIKING VAN DE PEPINGSE CULTUURPRIJS 2015-2016
De uitreiking van de cultuurprijs door schepen Peter Lacres gebeurt onmiddellijk na het concert in de historische abdijkerk.
Een gezellige babbel bij een hapje en een drankje vindt daarna plaats in ’t kelderke van het kasteel-klooster Ter Loo (Kareelstraat 21, 1674 Bellingen)

Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Pepingen, het Gemeenschapscentrum Pepingen, de cultuurdienst van de gemeente Pepingen, de kerkraad van de abdij- en museumkerk van Bellingen, de heemkundige kring Bellingahaim, de gemeentelijke adviesraad voor cultuurbeleid.

Sponsor: Pajottenlander: Pajottenlander is gespecialiseerd in biologische fruitteelt, verwerking en handel.

Lees meer over het programma en het concert.

BRUXELLO is ontstaan uit de muzikale ontmoeting van vier cellostudenten aan het Brussels Koninklijk Conservatorium. Zij maakten hun opgemerkt debuut op 30 januari 2015 in de Protestantse Koninklijke Kapel in Brussel. Het ensemble weerspiegelt de culturele mix die de Europese hoofdstad eigen is.

BRUXELLO doorbreekt graag de barrières tussen verschillende muzikale genres en brengt concerten die evolueren van “klassieke” muziek naar actuele muziek, jazz, traditionele muziek, volksmuziek, tango en rock. De meeste composities zijn gearrangeerd door BRUXELLO zelf en zorgen voor een coherent samenspel met de specifieke begeesterende sound van het kwartet.

Een ander essentieel kenmerk van BRUXELLO is de improvisatie die elk concert een eigen magie en spontaneïteit verleent. Zo ontstaat een levendige en directe interactie tussen de muzikanten, die het publiek meeneemt naar een vaak onbekende binnenwereld van vertrouwde composities. Daarbij probeert BRUXELLO telkens naast bekende nummers ook minder bekende of quasi vergeten composities voor het voetlicht te brengen

Programma:

  1. Quatuor in re klein (deel 5)van Rudolf Matz
  2. Da Pacem Domine van Arvo Pärt
  3. Polonaise de Concert, opus 14 van David Popper
  4. La Muerte del Angelvan Astor Piazzolla
  5. Take Five van Paul Desmond
  6. Pray! van Apocalyptica
  7. Pink Panther van Henry Mancini
  8. 5 Miniaturas Brasileirasvan E. Villani Cortes
  9. Jan De Mulder
  10. Libertango van Astor Piazzolla

 

BRUXELLO hoort en ziet u:

https://www.youtube.com/watch?v=5tCiAwrM5Gs

https://www.youtube.com/watch?v=EDt_P4D2lK8

https://www.youtube.com/watch?v=iAv8KFytkCM

 

Lees meer over de voormalige abdijkerk van Bellingen.

Op de unieke Cantimpré-site met de eeuwenoude Cantimpréhoeve, de abdijkerk en het weidse landschap, stond destijds een prestigieuze abdij bewoond door monniken van de Augustijnerorde van Sint-Viktor van Parijs.

Te Cantimpré bij Kamerijk (Cambrai), werd rond het jaar 1180 een abdij van de orde van de H. Augustinus gesticht en toegewijd aan O-L.-Vrouw. Toen de Fransen in 1580 de abdij van Kamerijk afbrandden, besloot de toenmalige abt met de kloosterlingen de verwoeste gebouwen te verlaten en naar Bellingen te verhuizen. Vanaf dat ogenblik werd de priorij van Bellingen een abdij.

De gotische kerk van Bellingen dateert van 1623. Ze is recent volledig en prachtig gerestaureerd. Dit is een eminente gelegenheid om een stuk belangrijk muzikaal erfgoed te laten horen.

http://www.kerkeninvlaanderen.be/pages/kerk_01420.htm