Cursus

BEETHOVEN

De cursus is volzet

Waarom de gehele wereld

hem vandaag nog verafgoodt

8, 15 en 22 november 2021 van 19u30 tot 22u00

Kasteel-klooster Ter Loo, Kareelstraat 21

1674 Bellingen

Drie luisteravonden die hadden moeten plaatsvinden in het Beethovenjaar 2020. Corona besliste er anders over.

Luc Ooghe zal ons met veel begeestering meenemen doorheen de boeiende muziekwereld van de geniale romanticus Beethoven met zijn uiterst gecompliceerde en gekwelde persoonlijkheid nu 251 jaar na zijn geboorte. We horen over zijn Mechelse voorouders, zijn triestige jeugd, zijn sterk wisselend humeur, zijn relaties en conflicten, zijn verhouding met de “onsterfelijke geliefde” en het drama van zijn doofheid. We laten ons bedwelmen door de onvergetelijke muziek die hij componeerde, onder leiding van onze ervaren muzikale reisgids Luc Ooghe, de meester verteller van sprankelende anekdotes die ons een diepere, zeer bevattelijke inkijk zal geven in het monumentale muzikale werk van een uitzonderlijk genie.

Luc Ooghe studeerde musicologie aan de K.U. Leuven en behaalde ook een Master Vlaamse doedelzak/Barokmusette (bij Dr. J.P. Van Hees) met grote onderscheiding aan het Lemmensinstituut. Hij volgde ook specialisatiecursussen voor improvisatie en variatiekunst in middeleeuwse en renaissancestijl bij Koen Dieltiens en Bart Spanhove. Hij speelt bij verschillende ensembles.

Bijdrage: 45,00 €. Reserveren is verplicht. Deelname te bevestigen via mail (info@kunstinpepingen.be) en het bedrag over  schrijven op rekening BE 28 9730 5432 8320 van Kunst in Pepingen met vermelding “Beethoven”.

Informatie: www.kunstinpepingen.be, info@kunstinpepingen.be of Luk Wets (02 396 28 17)