Cultuuruitstap naar de
groots opgezette
overzichtstentoonstelling
Jheronimus Bosch in Den Bosch

Een kennismaking met een aangrijpende reeks meesterwerken die behoren tot het universele kunsterfgoed.

Zondag 20 maart 2016

Inschrijven voor 6 februari 2016 door storting van 55 € x het aantal personen op rekeningnummer van “Kunst in Pepingen”: BE 28 9730 5432 8320 met vermelding van UITSTAPBOSCH2016 + uw naam.
Stuur tevens een mail naar info@kunstinpepingen.be om uw betaling te bevestigen.

De absolute wereldtop:

Kenmerkend voor Bosch zijn de duivelse figuren, beroemde monsters, engelen en heiligen die zijn tekeningen en panelen bevolken. Zijn karakteristieke werk, vol illusies en hallucinaties, wonderlijke gedrochten en nachtmerries verkent de stroom van het onderbewuste, met alle bijhorende vormen van hoop en bijgeloof, volkswijsheid en humanistische verfijning. Hij verbeeldt onnavolgbaar de grote thema’s van zijn tijd: verleiding, zonde en rekenschap. Werkend in de periode rond 1500, de overgang tussen middeleeuwen en renaissance, weerspiegelt Jheronimus in zijn schilderijen en tekeningen op raadselachtige wijze de relatie tussen de mens, zijn omgeving en zijn schepper. Hij is een kunstenaar die ondanks de vele bizarre en groteske details en de surrealistische, verbluffende figuren ook blijk geeft van een unieke picturale gevoeligheid. Hij wist emoties en gemoedstoestanden uitstekend weer te geven.
Hij behoort tot de absolute wereldtop, wiens werk navolging kreeg bij generaties na hemen die tot op de dag van vandaag ook nieuwe kunstenaars weet te inspireren.

De tentoonstelling in beeld door de pers

DE CULTUURUITSTAP NAAR DE JHERONIMUS BOSCH TENTOONSTELLING OP 20 MAART IS VOLGEBOEKT

Dagprogramma:

08.30u Vertrek aan de kerk van Beert (wegens werken N28 rond het gemeenteplein) 11.00u Aankomst aan het noordbrabants museum Den Bosch.
11.05u Voor wie het wenst: Even verpozen in het museumcafé.
11.30u Begin van het bezoek met audio-guide
13.00u Vrije lunch – We geven u een aantal adresjes op.
14.30u Cultuurhistorische stadswandeling door de historische stad. 16.00u Einde van de stadswandeling aan het Jeroen Bosch Center. Vrije tijd met o.m. de mogelijkheid om op eigen houtje het Jeroen Bosch Art Center te bezoeken.
17.15u Terugreis naar Pepingen

19.45u Vermoedelijke aankomst Pepingen.

Bijdrage: 55,— € – bij minimaal 30 deelnemers

Inbegrepen in deze prijs:

 • De reis met een comfortabele bus.
 • De entreeprijs voor de tentoonstelling: 22, — € p.p.
 • De audio-guide voor de tentoonstelling: 3, — € p.p.
 • Het begeleid bezoek aan het historische centrum van Den Bosch: 5,– € p.p.
 • De deskundige begeleiding door: Bart Desmet en Luk Wets.Stort 55 € x het aantal personen op rekeningnummer van “Kunst in Pepingen”: BE 28 9730 5432 8320 met vermelding van UITSTAPBOSCH2016 + uw naam.
  Stuur tevens een mail naar info@kunstinpepingen.be om uw betaling te bevestigen.
  Zo kunnen we u ook op de hoogte houden van onze projecten.
  Opgelet: uw betaling geldt als definitieve inschrijving.
  Belangrijk: Wegens de zeer grote belangstelling voor deze uitzonderlijke tentoonstelling moeten we ten laatste op 6 februari 2016 het definitief aantal deelnemers mededelen.
  Talm niet: Wie eerst komt, eerst maalt.
  Informatie:
  info@kunstinpepingen.be
  Luk Wets: 02 396 28 17