Pepingse cultuurbabbel met kunstenaar Koenraad Tinel

Hof ter Rijst, Terrest 1 Heikruis (Pepingen)
Donderdag 26 november om 20.00 uur
Toegang gratis

Dit najaar is beeldhouwer-tekenaar en rasverteller Koenraad Tinel te gast in Pepingen. Al meer dan een halve eeuw woont en werkt hij in het Pajottenland. Koenraad Tinel (Gent, °1934) groeide op in een bekend artistiek milieu.

 

een organisatie van Kunst In Pepingen
wegbeschrijving naar Hof ter Rijst
https://www.google.com/maps/d/edit?hl=nl&authuser=0&mid=z1M4IF2o4_sA.k2Er8ucIXodA
zie ook: www.kunstinpepingen.be
info: 02 396 28 17 (Luk Wets)

 

Met de steun van de Cultuurdienst van de gemeente Pepingen.

Als kind begon hij al vroeg te tekenen en vanaf zijn vijfde kreeg hij pianoles. Aan het einde van WO II vluchtte de familie naar Duitsland, een twee jaar durende ramptocht, die diepe sporen nalaat bij de jonge Koenraad. Hij studeerde beeldhouwen aan het Hoger Instituut La Cambre in Brussel. Bijna 30 jaar was hij titularis van de beeldhouwafdeling van de Sint-Lukas Hogeschool in Brussel (nu LUCA School of Arts). Naast zijn projecten als beeldhouwer en tekenaar engageert Koenraad Tinel zich ook regelmatig voor theaterprojecten en live optredens.

Op deze unieke ontmoetingsavond vertelt Koenraad Tinel honderduit bij een selectie van grafisch werk – ondermeer over zijn getekende oorlogsherinneringen, zijn bijzondere ontmoeting met Simon Gronowski, zijn liefde voor het Pajottenland. Ook belangrijke thema’s uit zijn sculpturaal werk komen aan bod. Beelden uit suites als Silent Navigations, Echo en Narcissus, Dans der Haften geven gestalte aan de eeuwige zoektocht van de mens naar een bestemming in het universum dat hem overweldigt. De geopolitieke spanningen vandaag, waardoor opnieuw grote groepen mensen op drift zijn, maken zijn beelden actueler en indringender dan ooit. Meer info: www.koenraadtinel.be

foto 2 foto3