Een muzikale herfstwandeling

SARAH COPRIAU, orgel
AURELIE GUERREIRO VIEGAS, harp
The Next Generation

Muziekexpo door de leerlingen o.l.v. Luc Ooghe 

Zondag 15 oktober 2023 om 11u.  

Sint-Amanduskerk Elingen (Pepingen)   


Prélude, Fugue et Variation van César Franck, 

Suite van Scott Joplin, 

 New World Thema van Dvořák, 

 South American Harp tunes,  

Aria van Grandjany, enz.   

Toegang: vrije bijdrage

Verplicht vooraf aan te melden via e-mail met vermelding ORGEL
info@kunstinpepingen.be  

Na het concert treffen we de muzikanten bij een gezellige babbel met een drankje in het Parochiehuis naast de kerk.  

@: info@kunstinpepingen.be 

Tel: 0485 023 167 – Luk Wets 

foto 2 (7)

Sarah Copriau (°1984) zette haar eerste muzikale stappen op zesjarige leeftijd aan het pianoklavier bij Jozef Viaene aan de gemeentelijke Muziekacademie in Herne.  

Aan het Lemmensinstituut te Leuven (B) studeerde Sarah orgel bij Reitze Smits en behaalde er met grote onderscheiding het diploma van Master in Muziek (optie orgel) en het aggregaatsdiploma.  

In juni 2009 behaalde ze aan de Katholieke Universiteit van Leuven een bijkomend masterdiploma in Culturele Studies. 

Als organiste of pianiste verleent Sarah haar medewerking aan diverse concerten of optredens waar mensen eenzelfde passie voor muziek delen.  

In 2016 nam zij een CD op die gekoppeld is aan het boek ‘Orgels in het Pajottenland’, een lijvig boekwerk van G. Potvlieghe, die het waardevolle orgelerfgoed van het Pajottenland in de kijker zet. 

Sinds 1 september 2015 is ze aangesteld als directeur van de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Gooik, waar ze voorheen lesgaf en een enthousiaste orgelklas oprichtte. 

Aurélie Guerreiro Viegas (°1980) startte met harplessen op zesjarige leeftijd aan de Academie van Court-Saint-Etienne. In 2003 studeerde Aurélie af aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen en behaalde een onderscheiding zowel voor het diploma harp als voor de finaliteit kamermuziek. In 2005 werd haar in hetzelfde conservatorium het Post Master diploma met grote onderscheiding toegekend. Zij volgde verschillende masterclasses.   

Ze is titularis van de harpklas aan het Stedelijke Conservatorium van Mechelen. Ze doceert harp en groepsmusiceren aan de muziekacademie van Gooik 

Als soliste trad ze op met diverse orkesten (waaronder het St.-Petersburg State Symphony Orchestra) o. a. met de Danses van Debussy, het Concerto van Haendel, het Concerto D’Aranjuez van Rodrigo en het Concerto voor fluit en harp van Mozart. Voor haar soloconcerten kreeg ze het label ‘Jong Talent’ van de Vlaamse gemeenschap. 

Sinds 2014 speelt Aurélie ook op een enkelvoudige pedaal harp en heeft ze zich gespecialiseerd in de van de muziek van 1770 tot 1830.