ADVENTSCONCERT

Zondag 3 december 2023 om 15u

Abdijkerk van Bellingen

Il Gardellino heeft een unieke klank die onnavolgbaar en onbeschrijfelijk is. Hun sound vloeit voort uit meer dan 30 jaar musiceren, opnemen en concerteren.

Programma: Desire and Love

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Tweede Suite in si klein bwv 1067

fluit, strijkers en basso continuo

Cantata Jauchzet Gott in allen Landen bwv 51

sopraan, trompet, strijkers en basso continuo

Pauze

Benedetto Marcello (1686-1739)

Concerto in d

voor hobo, strijkers en basso continuo

Georg Philipp Telemann (1681-1767)

Adventskantate TWV 1:1483 “Vor des lichten Tages Schein“

sopraan, fluit en basso continuo

Georg Friedrich Händel (1685 -1759)

Will the Sun Forget to Streak uit Solomon HWV 67

Georg Philipp Telemann (1681-1767)

Conclusion TWV50:9

trompet, hobo, strijkers en basso continuo

Solisten:

Griet De Geyter, sopraan,

Jan De Winne, fluit, Sander Kintaert, trompet, Marcel Ponseele, hobo,

Joanna Huszcza, viool

IL GARDELLINO:

fluit: Jan De Winne – hobo: Marcel Ponseele

violen: Jacek Kurzydlo, Michiyo Kondo

altviool: Kaat De Cock – cello: Ira Givol – contrabas: Léa Yeche

klavecimbel: Korneel Bernole

Toegang 23€ – gratis voor -18 j KOEPONGS welkom

Deelnemen kan door het bedrag van 23 € per persoon over te schijven op rekening BE 28 9730 5432 8320 van Kunst in Pepingen met vermelding Gardellino. Stuur ook een mail naar info@kunstinpepingen.be om uw betaling en deelname te bevestigen.

Informatie: info@kunstinpepingen.be of 0485 023 167 (Luk Wets).

foto 2 (6)

foto 3 (3)

Sinds 1988 slaat dit gereputeerde periode-orkest zijn veelkleurige vleugels uit om de wereld te verwonderen met bezielde producties en boeiende ontmoetingen. Zowel in binnen- en buitenland is deze hechte groep van muzikanten heel graag gezien: Concertgebouw Brugge, BOZAR, deSingel, AMUZ, Concertgebouw Amsterdam, Festival de Saintes, Festival Oude Muziek Utrecht, Innsbruck Festival, Palacio de las Bellas Artes Mexico City, LG Arts Center Seoul, Melbourne International Arts Festival en nu in de abdijkerk van Bellingen. De naam is ontleend aan de virtuoze distelvink uit Vivaldi ’s gelijknamig concerto. Wat 30 jaar geleden nog gold als een ludieke metafoor, zit nu vervat in de identiteit van dit internationaal gelauwerd Belgisch orkest: spelenderwijs, met een onbevangen blik en gewapend met een waaier aan kleur en diversiteit de ervaring, ambacht en passie aan het publiek én de volgende generaties muzikanten doorgeven.

Il Gardellino is een muziekensemble dat gespecialiseerd is in de uitvoering van barokmuziek op historische instrumenten. Het ensemble werd opgericht door fluitist Jan De Winne en hoboïst Marcel Ponseele. Sindsdien heeft Il Gardellino een internationale reputatie opgebouwd met zijn concerten en opnames van werken van onder andere Bach, Vivaldi, Telemann en Händel. Il Gardellino werkt regelmatig samen met gerenommeerde solisten en koren, zoals de sopranen Johannette Zomer, Griet De Geyter, Deborah Cachet, de countertenor Andreas Scholl en het Collegium Vocale Gent. Il Gardellino staat bekend om zijn expressieve en virtuoze vertolkingen van de barokke muziekstijl, waarbij het de historische context en de retorische kracht van de muziek respecteert.