Sonoro Quartet

Abdijkerk Bellingen

zaterdag 21 maart om 19u30

 

Omwille van de federale en gemeentelijke richtlijnen met betrekking tot de indijking van het Corona virus zal het geplande concert van het Sonoro Quartet op zaterdag 21/3/20 uitgesteld worden. Dit concert zal opnieuw georganiseerd worden op een latere datum
 
 

Dit concert kadert binnen het unieke concept: “Jong aanstormend muzikaal talent in de abdijkerk van Bellingen”, dat jonge beloftevolle musici wil ondersteunen in hun artistieke ontplooiing en hen de gelegenheid biedt hun meesterschap aan de buitenwereld te tonen.

De prachtig gerestaureerde abdijkerk op de unieke site van Cantimpré in Bellingen, gelegen in een nog voor Vlaanderen uitzonderlijk landschap, is hiervoor een droomlocatie. Het is een historisch gebouw met een uitstekende akoestiek, dat een perfect podium is voor klassieke muziek.

Het Sonoro Quartet is een recent gevormd strijkkwartet (2019) met Mona Verhas (viool) , Jeroen De Beer (viool) , Kaat Schraepen (altviool) en Paul Heyman (cello) . Het zijn vier beheerste, enthousiaste musici die elk heel intensief met muziek bezig zijn. Men merkt dat ze als jong kwartet samen positief zoekend zijn naar een eigen klankkleur. De kwaliteit van de instrumenten komt hierbij ook zeer sterk naar voor. Het strijkkwartet is een prestigieus genre. Het is hier als bij een goed gesprek tussen vier intelligente gesprekspartners, waarbij de één iets aanreikt, de ander reageert, weer een ander iets tegenwerpt, tot dat allen het eens zijn.

Op het programma staan volgende strijkkwartetten:

Robert Schumann (1810-1856): Strijkkwartet Nr. 3, Op. 41

Muziek, die getuigt van die wonderlijk poëtische combinatie van euforie en melancholie, die samen Schumanns muzikale wereld vormden.

Johannes Brahms (1833-1897): Strijkkwartet Nr. 1, Op. 51

Muziek met herfstachtige weemoed, van een troostende schoonheid die de pijn lijkt te verraden van gemiste kansen.

Bijdrage:  18,- € . VVK ,+65, Bellingahaim 15,- €  Koepongs – 18 jaar gratis

U kunt de bijdrage overschrijven op rekening BE 28 9730 5432 8320 met vermelding: Sonoro

Babbel met de muzikanten bij een hapje en een drankje in ’t Kelderke  van oc Ter Loo, kareelstrat 21, 1674 Bellingen

 Informatie: 

@: info@kunstinpepingen.be

Tel: 02 396 28 17 – Luk Wets

Het concert start om 19u30 en niet om 20u zoals bij vergissing fout werd aangegeven in de folder:” Er zit muziek in Pajottenland & Zennevallei”.

Lees meer over het Sonoro kwartet en het concert

Het Sonoro Quartet:

Mona Verhas, viool, behoort tot de grote beloften van dit moment. De talloze prijzen die haar ten deel vielen onderstrepen haar talent. Zo won ze de eerste prijs bij ’the International Soloist Competition’ in Cièza (Spanje), waar ze Mozarts 3e vioolconcerto kon vertolken met orkest.
Jeroen De Beer, viool, ging in, samen met het Brussels Chamber Orchestra naar Italië, Frankrijk en op tournée in China en Taiwain waar hij onder andere speelde in The National Concert Hall in Taipei en The Music Hall of the National Library of Beijing.
Kaat Schraepen, altviool, heeft een missie: de altviool als solo-instrument op de kaart zetten. Ze voelde zich als kind meteen aangetrokken tot de diepe, warme klanken van de altviool. Inmiddels mag ze zich al rekenen tot één van de meest in het oog springende talenten. Ze won talloze prijzen, waaronder een eerste prijs van het Concours Européen pour Jeunes Solistes in Luxemburg, een eerste prijs van de International Competition “Salzburg” Grand Prize Virtuoso 2017 en de derde prijs van de Rising Stars Grand Prix 2018 International Music Competition in Berlijn.
Paul Heyman, cello, studeerde af met grootste onderscheiding (100%) bij Raphael Wallfisch in Zürich. Voor het seizoen 18/19 werd hij geselecteerd voor het prestigieuze jonge solistenprogramma van ‘Dakademy’, waarmee hij masterclasses kan volgen bij enkele van de meest gevierde cellisten van vandaag (o.a. Pieter Wispelwey en Natalia Gutman) en recitals kan geven op prestigieuze podia en festivals in Europa.
Op vrijdag 10 mei 2019 concerteerde hij samen met Işil Bengi – piano, in de abdijkerk van Bellingen.
Met het Trio Aries bestaande uit violiste Alice Van Leuven, cellist Paul Heyman en pianist Wouter Valvekens won hij op 2 februari ll. de prestigieuze SuperNova 2020.
De cello waarop Paul speelt werd gemaakt rond 1740 door Johann Christian Hoffmann. Deze was de hoofdleverancier van instrumenten aan Johann Sebastian Bach in Leipzig. Ze waren goed bevriend en Hoffmann was zelfs peter van een zoon van Bach. Dit is de enige complete cello gemaakt door Hoffmann waarvan vandaag de dag het bestaan gekend is.