Klassieke Concerten Pepingen

Jong aanstormend muzikaal talent

Sergey Pagonyshev, cello (Rusland)
&
Alessandro Cervino, piano (Italië)

Max Bruch, Kol Nidrei op. 47
César Franck, Sonata voor viool (arr.cello) en piano in A-groot
Dmitri Sjostakovitsj,  Sonata voor cello en piano op.40

In de abdijkerk van Bellingen
Zaterdag 18 maart 2017
19u30

Toegang : 12 € / 10 €  (65 + en leden Bellingahaim) / gratis (-18 jaar en studenten conservatoria en muziekscholen)
Voorverkoop: 10 € overschrijven op de rekening BE 28 9730 5432 8320 met vermelding concert 18 maart + uw naam voor 16/03/2017. Stuur tevens een mail naar info@kunstinpepingen.be om uw betaling te bevestigen. Betalen met Koe-Pongs is mogelijk
Locatie: OLV Kerk Bellingen, cantempréstraat, 1674 Bellingen (http://www.kerkeninvlaanderen.be/pages/kerk_01420.htm)
Deuren: vanaf 19u00
Inlichtingen: Luk Wets (02 396 28 17).

Na het concert bent u uitgenodigd op een gezellige babbel met een hapje en een drankje  in ’t Kelderke van kasteel-klooster oc Ter Loo,  Kareelstraat 21, 1674 Bellingen.

Dit concert wordt georganiseerd door Klassieke Concerten Pepingen in samenwerking met de vzw Bellingahaim

Met de steun van: De provincie Vlaams-Brabant, het gemeentebestuur van Pepingen, de kerkraad van de abdijkerk, het gemeenschapscentrum van Pepingen, de cultuurdienst van de gemeente Pepingen, de adviesraad voor gemeentelijk cultuurbeleid, Kunst in Pepingen.

Sponsors: Belisol, Pajottenlander en Taffijn

 

Lees meer over het concert en het programma:

De prestigieuze Koningin Elisabeth wedstrijd 2017 staat in 2017 in het teken van de cello. De cello is een instrument dat vandaag kan rekenen op een wereldwijd enthousiasme. De rijkdom van het cellorepertorium is indrukwekkend.

“Kunst in Pepingen” opteerde in de reeks abdijconcerten voor een jonge Russische cellist. Hij kwam naar Vlaanderen, zoals zovele jonge musici doen om zich hier verder aan onze gereputeerde conservatoria en hogescholen in hun discipline te vervolmaken.

Met dit concert gaan we verder op weg om jonge kunstenaars te ondersteunen in hun artistieke ontplooiing. We willen jonge begaafde muzikanten de gelegenheid bieden zich aan de buitenwereld te tonen en podiumervaring op te doen.

 

Programma:

Max Bruch. Kol Nidrei op. 47   (luisterfragment)

César Franck. Sonata voor viool (arr.cello) en piano in A-groot (luisterfragment)

I. Allegretto ben moderato
II. Allegro
III. Recitativo-Fantasia: Ben moderato
IV.Allegretto poco mosso

Dmitri Sjostakovitsj. Sonata voor cello en piano op.40 (luisterfragment)

I. Allegro non troppo
II. Allegro
III. Largo
IV. Allegro

 

Sergey Pagonyshev, Cello (Rusland)

Sergey werd in 1986 geboren in Bryansk (Russische Federatie). Hij studeerde aan de Speciale Muziekschool voor hoogbegaafde kinderen verbonden aan het Conservatorium van Moskou. In 2010 studeerde hij af aan het Conservatorium van Moskou als cellist.

In 2013 haalde Sergey zijn masterdiploma aan het Lemmensinstituut te Leuven als solo cellist en in 2015 als kamermusicus.

Sinds zijn zevende heeft Sergey deelgenomen aan verschillende concerten en festivals in Rusland, Oekraïne, Duitsland, Wit-Rusland, België, Nederland, Italië, Frankrijk en Polen.

In 1997, 1998, en 1999 behaalde hij de eerste prijs op de regionale jeugdwedstrijd te Bryansk . In 2000 werd hij laureaat van de Internationale Jeugdwedstrijd te Minsk (Wit-Rusland).

Sinds 2010 woont Sergey in België, hij neemt regelmatig deel aan taalrijke muziekprojecten en treedt op als solist, kamermusicus en orkestlid in zowel binnen- als buitenland.

 

Alessandro Cervino, piano (Italië)

Hoofddocent piano aan LUCA – Schools of Arts, Campus Lemmensinstituut, Leuven.

Alessandro Cervino kreeg zijn opleiding aan het Guiseppe Verdi conservatorium in Milaan. Hij bekwaamde zich verder in de muziekkapel Koningin Elisabeth met o.m. Aleksander Madzar. Hij volgde heel wat Masterclasses o.m. bij Abdel-Rahman El Bacha en Brigitte Engerer.

Hij treedt regelmatig op als solist of in kamermuziekverband in bekende festivals en concertzalen in binnen- en buitenland.

Een recital van hem werd door de RTBF-Musiq3 opgenomen en uitgezonden. Als solist speelde hij samen met heel wat prestigieuze orkesten en ensembles, o.m. het Vlaams Radio-Orkest, het ‘Milano classica’ orkest enz.

Als gewaardeerd kamermusicus, werkte Alessandro samen met heel wat gerenommeerde muzikanten, o.a. Berten D’Hollander (met wie hij een vast duo vormt), Yossif Ivanov, Weronika Godlewska, enz, enz.

Zijn repertoire reikt van Bach tot vandaag. In de laatste jaren heeft hij ook hedendaagse muziek gespeeld in Ierland, Engeland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Nederland en Singapore.

 

Lees meer over de voormalige abdijkerk van Bellingen :

De prachtig gerestaureerde abdijkerk op de unieke site van Cantimpré in Bellingen, gelegen in een nog voor Vlaanderen uitzonderlijk landschap is hiervoor een droomlocatie. Het is een historisch gebouw met een uitstekende akoestiek, dat een perfect podium is voor klassieke muziek.

Op de unieke Cantimpré-site met de eeuwenoude Cantimpréhoeve, de abdijkerk en het weidse landschap, stond destijds een prestigieuze abdij bewoond door monniken van de Augustijnerorde van Sint-Viktor van Parijs.

Te Cantimpré bij Kamerijk (Cambrai), werd rond het jaar 1180 een abdij van de orde van de H. Augustinus gesticht en toegewijd aan O-L.-Vrouw. Toen de Fransen in 1580 de abdij van Kamerijk afbrandden, besloot de toenmalige abt met de kloosterlingen de verwoeste gebouwen te verlaten en naar Bellingen te verhuizen. Vanaf dat ogenblik werd de priorij van Bellingen een abdij.

De gotische kerk van Bellingen dateert van 1623. Ze is recent volledig en prachtig gerestaureerd. Dit is een eminente gelegenheid om een stuk belangrijk muzikaal erfgoed te laten horen.

http://www.kerkeninvlaanderen.be/pages/kerk_01420.htm