“Pepingse babbel” Kunstenaar Jos Bolle

donderdag 10 oktober 2019 om 19.30u

Kasteelklooster Ter Loo

Kareelstraat 21 1674 Bellingen (Pepingen)

“Kunst in Pepingen” geeft graag het woord aan inwoners uit Pepingen of het Pajottenland met een beklijvend en diepgaand verhaal. Dit sterke verhaal wordt “de Pepingse babbel” genoemd. Zo zijn Adriaan Raemdonck en Koenraad Tinel komen “babbelen” over kunst. Greet De Roubaix babbelde over haar leven in de Franse Pyreneeën. Catherine De Bock deed haar aangrijpend verhaal over haar wedervaren in Palestina.

Deze keer hoort u meesterverteller Jos Bolle met een indringend verhaal over zijn eigen artistieke weg, los van alle heersende trends en zijn zoektocht naar de mythologie van ons bestaan.

http://www.josbolle.com/

Toegang: vrije bijdrage

Informatie:
@: info@kunstinpepingen.be
tel: 02 396 28 17 Luk Wets.

Zie meer over Jos bolle 

Lees meer over Jos Bolle

“Als kind was ik altijd aan het tekenen en krabbelen. Ik tekende op stukjes papier, achterkanten van briefomslagen en doodsbrieven, de witmarge van een krant en zelfs op het vleespapier waarin de beenhouwer zijn vlees verpakte…

Tot op vandaag zijn tekeningen en schetsen een bijna dagelijkse bezigheid en ritueel. Intussen heb ik talloze schetsboeken en mappen volgetekend.

Deze schetsen zijn voor mij een intiem dagboek waarop ik steeds kan terugvallen. De ideeën voor de bronzen beelden ontstaan bijna altijd via kleine schetsen waarin het idee en ook de vormgeving aanleiding geven tot het maken van een wassen beeld om later in brons af te gieten.

Soms maak ik over éénzelfde thema een hele reeks variaties die dan meer uitgewerkte tekeningen worden. De meeste van mijn tekeningen gaan over het menselijk figuur, meestal met een bizarre, gedeformeerde anatomie. De menselijke en ook dierlijke anatomie heeft mij altijd gefascineerd. Getoetst aan het hele kunstgebeuren zijn ze de weerslag van mijn zoektocht naar het fenomeen ANTROPOS.”

http://www.josbolle.com/

foto 2 foto 3