Concert Soul & Groove

Tutu Puoane – vocals

Ewout Pierreux – piano

Vrijdag 29 maart 2019 om 19.30u

Abdijkerk van Bellingen

 

Toegang: 15 €

Voorverkoop, 65 + en leden van vzw Bellingahaim: 12 €

-18 jaar: gratis – Koepongs welkom.

 

Babbel met de muzikanten bij een hapje en een drankje in ’t Kelderke – Ter Loo.

Kareelstraat 21 -1674 Bellingen

 

Inlichtingen en inschrijven: info@kunstinpepingen.be   (Luk Wets: 02/396.28.17)
U kunt de bijdrage overschrijven op  rekening BE 28 9730 5432 8320 met vermelding Concert Puoane-Pierreux

 

► ♬ Even meeluisteren: Tutu&Ewout

Het aantal plaatsen in de abdijkerk is beperkt tot 130.

Wie eerst komt, eerst maalt.

  

Tutu Puoane geldt al geruime tijd als één van de meest getalenteerde zangeressen in Vlaanderen en Nederland. Geboren in Pretoria (Zuid-Afrika) en sinds 2002 gevestigd in Europa. Aanvankelijk koos ze voor Nederland, maar sinds 2004 woont Tutu in Antwerpen. Ze is uitgegroeid tot één van de meest charismatische persoonlijkheden op onze podia, met naast haar eigen projecten ook verschillende opmerkelijke samenwerkingen met het Brussels Orchestra, Bart Peeters, Wim Vandekeybus,… Tutu weet als geen ander haar publiek in vervoering te brengen met haar prachtige stem en spontane charme. Haar muziek is sterk geworteld in jazz maar ze slaagt er wonderbaarlijk in om muziekliefhebbers te overtuigen over stijlgrenzen heen. Haar prachtige stem, haar intuïtie, haar zin voor ritme en melodie, gecombineerd met haar typische charme en zin voor humor, maken van elk concert een gebeurtenis die bij blijft. Tutu laat je lachen en een traan wegpinken, ze laat je meezingen. Ze ontroert op elke mogelijke manier.

 

Ewout Pierreux kreeg muziek met de paplepel ingelepeld. Hij volgde een klassieke opleiding aan de muziekacademie van Halle en Gooik, waar hij afstudeerde in 1996. Daarna ging hij piano studeren aan het Lemmensinstituut in Leuven, waar hij onder meer les kreeg van Ron Van Rossum, Frank Vaganée, Dré Pallemaerts, Bert Joris en Peter Hertmans.

Ewout aan het woord:

…/…

Ik ben getrouwd met Tutu, en wij hebben twee jonge kinderen. Twee muzikanten die samen de verantwoordelijkheid voor één gezin dragen, dat vraagt sowieso om veel balans. En vanuit dat perspectief is het op dit moment nog altijd het beste om onze krachten te bundelen: we spelen vaak en graag samen, en dat loont muzikaal. Tutu heeft met recht en reden stilaan een naam en een plek verworven in het muzieklandschap. Er is een levensgroot verschil tussen wat we met projecten onder Tutu’s naam kunnen bereiken en wat ik op dit moment zelf zonder haar kan betekenen. We kunnen de muziek maken die we willen maken, amuseren ons rot en het publiek houdt ervan, jazz-minded of niet. Zalig, toch? Ze trekt almaar meer volk, ook in Nederland. Alleszins: er is het gezin, ik geef les en doe de opvolging voor het label, waar administratief gezien ook hoe langer hoe meer tijd in kruipt. Verder speel ik vast bij Rebirth: Collective en Bart Defoort Inner Wave Quintet, twee projecten waar ik heel veel plezier aan beleef. Voeg daar de concerten met Tutu, een hoop occasionele gigs, en mijn job als programmator van Café Hopper aan toe en mijn tijd zit meer dan vol. Maar op muziek staat geen leeftijd.  

Uit Small World – een gesprek met Ewout Pierreux. Lees het volledig INTERVIEW

foto 3