Adventsconcert

O come, o come’

Marie Verstraete en Angélique Greuter

Wachten en verwachten in laatmiddeleeuwse chansons en carols

Zondag 1 december 2019 om 15.00

Abdijkerk van Bellingen.

 

Een intiem adventsconcert met muziek van o.a. Guillaume de Machaut en Hildegard von Bingen, de Codex Las Huelgas, Spanje; Selden Carol Book; en anonieme middeleeuwse werken uit Italië en Engeland.

 

Toegang concert: 15€,  voorverkoop, 65 + en leden van vzw Bellingahaim: 12€ Jongeren,  18 jaar gratis, Koepongs welkom.

Inlichtingen en inschrijveninfo@kunstinpepingen.be   (Luk Wets: 02/396.28.17)

U kunt de bijdrage overschrijven op  rekening BE 28 9730 5432 8320 met vermelding Adventsconcert

Babbel met de muzikanten bij een hapje en een drankje in ’t Kelderke van ontmoetingscentrum Ter Loo, kareelstraat 21, 1674 Bellingen

Lees meer over het concert en de uitvoerders

Marie Verstraete, middeleeuwse vedel en blokfluiten.

Marie Verstraete specialiseert zich als uitvoerend musicus, als musicologe en als docente in de muziek van de middeleeuwen en de renaissance. Ze studeerde blokfluit aan het Lemmensinstituut waar zij in 2009 haar masterdiploma blokfluit behaalde. In 2010 slaagde ze met grootste onderscheiding voor haar Master of Music in de Musik des Mittelalters und der Renaissance aan de Staatliche Hochschule für Musik in Trossingen. In 2012 behaalde ze er bovendien met grootste onderscheiding haar Master of Arts in musicologie bij. Tegelijkertijd studeerde ze middeleeuwse vedel in Zwitserland, Italië en Oostenrijk. Ze verdiepte haar kennis van middeleeuwse muziek tevens via diverse masterclasses. Marie is vast lid van Isabella, Les Riches Heures, Mon cuer mon ame en van Il Nostromo del Sogno, die alle in middeleeuwse muziek specialiseren. Ze speelde concerten in heel Europa met ensembles als Aquil’AlterA, Officium, L’estro armonico en Armonico Tributo Austria. Momenteel doctoreert Marie in de musicologie aan de Johannes Gutenberg-Universität in Mainz. Ze werkt eveneens als onderzoeker en docente middeleeuwse muziekgeschiedenis aan de Schola Cantorum Basiliensis in Zwitserland.

Even meeluisteren: CodexLasHuelgas – HildegardevonBingen

Angélique Greuter, zang

Na een klassieke dansopleiding in Berlijn en Parijs, schoolde Angélique Greuter zich in Moskou om tot operazangeres. Ze behaalde tevens een zangdiplama aan de Ecole Normale de Musique in Parijs. Ze zong belangrijke rollen zoals Mélisande uit Debussy’s “Pelléas en Mélisande” of de solorol van Poulencs “La Voix Humaine” Ook als oratoriumzangeres staat ze regelmatig op het podium. Sinds een tiental jaar legt Angélique Greuter zich toe op de uitvoering van middeleeuwse muziek. Ze is als solist verbonden aan het ensemble Cum Jubilo. Ze studeerde middeleeuwse muziekwetenschappen aan de Sorbonne.