Corona update

Het lenteconcert “Onstuimige klanken” met het Sonoro Quartet van vrijdag 16 april 2021 wordt door de nog steeds geldende coronamaatregelen een zomerconcert en zal plaatsvinden op vrijdag 2 juli 2021 om 19u30 in de abdijkerk van Bellingen. 

foto 1 (1)

Concert: Duo Deseo,  hartverwarmende zuiderse muziek

Ann Van Hecke, cello

Maarten Vandenbemden, gitaar

Zaterdag 29 mei 

Abdijkerk van Bellingen om 19u30

Dit concert kadert in het concept “Jong aanstormend muzikaal talent in de abdijkerk van Bellingen” dat kansen biedt aan creatieve ensembles en jonge beloftevolle musici.

Bijdrage inkom: kassa 18-€; VVK ,+65, leden Bellingahaim 15-€; Koepongs -18 jaar gratis

Bedrag overschrijven op rekening BE 28 9730 5432 8320 met vermelding van “Duo Deseo” en het aantal personen.

Informatie:: info@kunstinpepingen.be of Tel: 02 396 28 17 (Luk Wets)

Overeenkomstig de vigerende coronamaatregelen

Ann Van Heckevolgde in het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen cello les bij France Springuel. Ze behaalde er grootste onderscheidingen voor cello, en na het behalen van het Masters-en aggregaat diploma, trok ze naar de Musikhochschule van Hannover (D) om zich te vervolmaken. Ann nam geregeld deel aan internationale masterclasses. Ze werd laureate van wedstrijden zoals ‘De Nationale Wedstrijd van het Gemeentekrediet’ (1ste Prijs), Jeunes Musiciens, en finaliste van Tenuto. Ann Van Hecke geeft les aan de Servaisacademie van Halle, de Muziekacademie van Gooik, de kunsthumaniora MUDA te Evergem, en de kunsthumaniora van Antwerpen. 

Maarten Vandenbemden krijgt op vierjarige leeftijd zijn eerste gitaarlessen van zijn vader. Dertien jaar later leidt zijn weg naar de klas van Antigoni Goni aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij in 2017 het masterdiploma klassieke gitaar behaalt met grootste onderscheiding. In een streven naar een zo breed mogelijk muzikaal palet, combineert hij dit met de studie Muziekschriftuur. Zijn passie voor kamermuziek is de drijfveer in een voortdurende verkenning van de mogelijkheden voor gitaar in uiteenlopende bezettingen. Sinds 2016 is hij actief betrokken bij het Volterra Project, een innovatieve zomercursus rond de klassieke gitaar.

Op het programma staat o.m. werk van o.m.: Enrique Granados, Manuel De Falla, Isaac Albéniz,Frederico Garcia Lorca. 

►DuoDesseo