Concert : Duo Deseo

Hartverwarmende zuiderse muziek

Zondag 29 augustus 11u00 

Ann Van Hecke, cello

Maarten Vandenbemden, gitaar

Abdijkerk van Bellingen 

Programma met onder meer: 

  • E. Granados (uit 12 Danzas Españolas)
  • M. De Falla: Seis Canciones Españolas, Primera Danza Española (uit « La Vida Breve »)
  • Albéniz, Cordoba (uit « Suite Española »), Malagueña
  • F.G. Lorca: Tres Canciones Españolas antiguas

Alle werken zijn door Duo Deseo gearrangeerd.

Luister DuoDesseo

Vooraf inschrijven verplicht. De bijdrage per persoon bedraagt 15,– €.

Het bedrag schrijft u over op de rekening BE 28 9730 5432 8320 van Kunst in Pepingen met vermelding: Deseo  

Koepongs – 18 jaar gratis.

Er is geen kassa aan de ingang van de abdijkerk. 

@: info@kunstinpepingen.be

Tel: 02 396 28 17 – Luk Wets 

Overeenkomstig de vigerende coronamaatregelen. Wij houden u op de hoogte. 

Ann Van Hecke volgde in het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen celloles bij France Springuel. Ze behaalde er grootste onderscheidingen voor cello, en na het behalen van het Masters- en aggregaat diploma, trok ze naar de Musikhochschule van Hannover (D) om zich te vervolmaken. 

Ann nam geregeld deel aan internationale masterclasses. Ze werd laureate van wedstrijden zoals ‘De Nationale Wedstrijd van het Gemeentekrediet’ (1ste Prijs), Jeunes Musiciens, en finaliste van Tenuto. Ann Van Hecke geeft les aan de Servaisacademie van Halle, de Muziekacademie van Gooik, de kunsthumaniora MUDA te Evergem, en de kunsthumaniora van Antwerpen.

Maarten Vandenbemden wordt geboren in een huis vol gitaren en krijgt zijn eerste gitaarlessen van zijn vader. Dertien jaar later leidt zijn weg naar de klas van Antigoni Goni aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij “summa cum laude” de masters gitaar en muziekschriftuur behaalt. Als solist speelde hij onder meer in Bozar (Brussel) en het koninklijk paleis van Caserta, en met verschillende orkesten. Vanuit een bijzondere voorliefde voor kamermuziek speelt hij regelmatig samen met zangers Noémie Schellens en Kobe Baeyens, en met celliste Ann Van Hecke.  Sinds 2018 vormt Maarten ook het vierde lid van het Four Aces gitaarkwartet.  Met pianiste Saskia Van Herzeele vormt hij duo Adentro, dat in 2018 finalist is van Supernova en winnaar van de Kamermuziekprijs op het Twents Gitaarfestival (NL). Hun eerste CD “Once upon a time” verscheen in december bij Etcetera. Maarten is docent toegepaste en geschreven harmonie aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Als gitaarleraar is hij verbonden aan de Stedelijke Servaisacademie te Halle. Maarten behoort tot het selecte groepje van “De Twintigers” van Klara.