Cello & Piano Recital


Işil Bengi en Paul Heyman

Jong aanstormend muzikaal talent

Vrijdag 10 mei 2019 om 19:30

 Abdijkerk van Bellingen

Met werk van Henri Vieuxtemps – G. Lekeu – Eugène Ysaÿe –
César Franck
 

Işıl Bengi aan de piano en Paul Heyman aan de cello. Ze vormen sinds 2014 een bijzonder beloftevol duo. Het is een uitgelezen kans om deze jonge musici,  te kunnen horen in het kader van ons project “Jong aanstormend muzikaal talent” in de abdijkerk van Bellingen

Even meeluisteren: Isil&Paul

Toegang: 15 € Voorverkoop, 65 + en leden van vzw Bellingahaim: 12 € -18 jaar: gratis – Koepongs welkom. 

U kunt de bijdrage overschrijven op  rekening BE 28 9730 5432 8320 met vermelding Concert Işil Bengi en Paul Heyman

Inlichtingen: Luk Wets (02 396 28 17) of info@kunstinpepingen.be

Na het concert bent u uitgenodigd op een gezellige babbel met een hapje en een drankje in ’t Kelderke van kasteel-klooster oc Ter Loo,  Kareelstraat 21, 1674 Bellingen.

Paul Heyman studeerde o.m. aan de Zürichse Hochschule der Künste in Zwitserland. Hij volgde lessen bij o.m. Roel Dieltiens, Pieter Wispelwey, Gavriel Lipkind en Leonid Gorokhov. Hij studeerde vroeger al bij de bekende Wit-Russische muziekpedagoog Vladimir Perlin, wiens visie op de benadering van de muziek Pauls speelstijl sterk heeft bepaald. Paul bespeelt een cello die Charles Rose (Londen) hem in bruikleen geeft; het instrument is in 1893 door W.H. Hammig in Leipzig vervaardigd voor Julius Klengel, in zijn tijd een befaamd cellist en componist. Işil Bengi startte al op vijfjarige leeftijd met pianolessen in haar geboortestad Istanbul. Op haar twaalfde mocht ze voor de vermaarde Turkse pianiste Idil Biret optreden in het Cultuurcentrum Atatürk in Istanbul.

Toen ze zestien was, kreeg ze een studiebeurs om haar muzikale vorming verder te zetten in Brussel, waar ze studeerde bij leraren als o.m. Jean-Claude Vanden Eynden, Piet Kuijken en Alexandar Madzar. Verder volgde ze kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Ze behaalde haar master-diploma in 2004. Daar voegde ze nog een indrukwekkende reeks masterclasses aan toe bij de grote namen in de wereld van de klassieke piano.

foto 2